Καθ. Ιωάννης Τσάκνης

profile photo

Προπτυχιακά Μαθήματα



[Υπο κατασκευή]


Διαλέξεις σε Ξένα Πανεπιστήμια (μέσω προγράμματος Erasmus/Socrates)



  • 1995: Techniques of isolation and identification of antioxidants from natural sources (Universitat Autonoma de Barcelona, Ισπανία).
  • 1997: The mechanism of antioxidant action in vitro (Polytechnic de Viana do Castelo, Πορτογαλία).
  • 1998: Characterization of Moringa oleifera Variety Mbololo Seed Oil of Kenya (University of Nairobi, Κένυα). (Η διάλεξη αυτή έγινε στα πλαίσια Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Contact No: TS3*CT94-0309 DG 12 HSMU)
  • 1999: Mechanisms of synergistic effects of combined antioxidants (University of Undine, Ιταλία).
  • 2000: Autoxidation of saturated acyl lipids (JATE University, Szeged college of food industry, Ουγγαρία)
  • 2000: The antioxidant action of tocopherols and tocotrienols (Espoo-Vantaa Polytechnic, Φιλανδία)
  • 2001: Chemical modifications of selected vegetable oils during frying (Institute of Chemical Technology, Τσεχία)

Επίβλεψη (Supervision) of MSc Projects



  1. (2009). Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής στο Project με τίτλο "Οι περιβαλλοντικές επιδράσεις στη διατροφή", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  2. (2009). Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής στο Project με τίτλο "Καλλυντικά – τοξικές ουσίες και επιπτώσεις τους στον ανθρώπινο οργανισμό", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  3. (2009). Επιβλέπων καθηγητής στο Project με τίτλο "Επίδραση των περιβαλλοντικών παραγόντων στο γάλα και τα προϊόντα γάλακτος", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  4. (2009). Μέλος της τριμελούς επιτροπής στο Project με τίτλο "Υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας, στην Ελλάδα. Εκτίμηση πιθανών κινδύνων για τη δημόσια υγεία", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  5. (2007). Επιβλέπων καθηγητής στο Project με τίτλο "Μελέτη προσδιορισμού κρίσιμων σημείων ελέγχου στο εμφιαλωμένο νερό", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  6. (2007). Μέλος της τριμελούς επιτροπής στο Project με τίτλο "Οι εξωγενείς ορμόνες και η επίδρασή τους στον άνθρωπο", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  7. (2007). Μέλος της τριμελούς επιτροπής στο Project με τίτλο "Δράση γεωργικών φαρμάκων στην εμφάνιση νεοπλασιών στους αγρότες", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  8. (2007). Μέλος της τριμελούς επιτροπής στο Project με τίτλο " Μόλυβδος και περιβάλλον εργασίας ", (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία").
  9. Oxidative Stability of Traditional Greek Salads, University of Lincolnshire (UK), 2000. (Συνεργασία Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων & Lincolnshire University).
  10. Possibilities of Production of Low-Calorie Mayonnaise, University of Lincolnshire (UK), 1999. (Συνεργασία Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων & Lincolnshire University).
  11. Quality Changes of Selected Vegetable Oils during Frying of Doughnuts, University of Lincolnshire (UK), 1997. (Συνεργασία Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων & Lincolnshire University).
  12. Application of environmental management system in the olive oil industry of Greece. University of Strathclyde, Scotland, 1996. (Συνεργασία Τμήματος Φυσικής Χημείας & Τεχνολογίας Υλικών του ΤΕΙ Αθήνας & University of Strathclyde).
  13. Quality changes of fresh and frozen mussels during storage. University of Lincolnshire (UK), 1994. (Συνεργασία Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων & Lincolnshire University).

Επίβλεψη (Supervision) of PhD Projects



  1. Lalas, S (1998). Quality and stability characterisation of Moringa Oleifera seed oil, University of Lincolnshire & Humberside, UK, (awarded 20th March 1998). Το project αυτό εκπονήθηκε στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος στο οποίο ήμουν επιστημονικός υπεύθυνος.
  2. Legas, M. (1997). Quality changes in maricultured Sea bream (S. auratus), in modified atmosphere packaging, University of Lincolnshire & Humberside, UK, (in progress).

Το βιογραφικό σε ηλεκτρονική μορφή είναι διαθέσιμο