I. Προσωπικά Στοιχεία
Επάγγελμα | : | Καθηγητής, Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας |
Διεύθυνση Εργασίας | : | Αγίου Σπυρίδωνος, Τ. Κ. 12210, Αιγάλεω, Αθήνα. Τηλ. 210-5385550 & 6937082860 E-mail: jtsaknis@teiath.gr |
II. Εκπαίδευση
1996 | Διδακτορικό (Ph.D.) στην Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα " Isolation and identification of antioxidant ts from sideritis Euboea (Mountain tea) ",
University of Lincolnshire & Humberside, UK. |
1992 | Master of philoshophy (by research) στην Τεχνολογία Τροφίμων με θέμα "Quality changes of olive oil and other selected vegetable oils during frying", Humberside University, UK. |
1999 | Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης (New York Academy of Sciences). |
1998 | Certificate 'Chartered Chemist' από τη Royal Society of Chemistry της Αγγλίας. |
2001 | Certificate in "HACCP Principles and Their Application in Food Safety", (Royal Institute of Public Health & Hygiene). |
1983 | Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών, Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε). |
1980 | Πτυχίο Τεχνολόγου Τροφίμων, ΤΕΙ Αθήνας. |
III. Προϋπηρεσία
1980-1985 | Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου στην "ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝ ΠΕ". |
1984-1992 | Καθηγητής Εφαρμογών στο ΤΕΙ Αθήνας. |
1993-1998 | Επίκουρος Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας. |
1998-2010 | Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας |
2003-2010 | Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΟΣΕΠ) των ΤΕΙ, για τέσσερες συνεχείς θητείες. | 2006-2010 | Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής |
1998-2010 | Μέλος του επταμελούς Συμβουλίου της Επιτροπής Εκπαίδευσης & Ερευνών σε τέσσερες συνεχόμενες θητείες: Ιούνιος 1998 έως Ιούνιο 2001(Μέλος) Ιούνιος 2001 έως Ιούνιο 2004 (Μέλος) Ιούνιος 2004 έως Ιούνιο 2007 (Αντιπρόεδρος) Ιούνιος 2007 έως Σεπτέμβριος 2010 (Αντιπρόεδρος) Οκτώβριος 2010 (εκλέχτηκα Αντιπρόεδρος με τριετή θητεία) |
2005-2009 | Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και διδάσκων Καθηγητής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Περιβάλλον και υγεία, διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην υγεία". |
2007-2009 | Διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τίτλο "Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή" (Συνεργαζόμενα Τμήματα (1) Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, (2) Τμήμα Διατροφής, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (3) Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Αθήνας). |
1993-2001 | Διδασκαλία στο μεταπτυχιακό (M. Sc.) με τίτλο "Τεχνολογία Τροφίμων" που οργάνωσε το ΤΕΙ Αθήνας σε συνεργασία με το University of Lincoln, UK. |
2004-2009 | Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ), εκπροσωπώντας το Εκπαιδευτικό Προσωπικό των ΤΕΙ. |
1999-2004 | Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας. |
2007-2008 | Μέλος της Επιτροπής Χωροταξικού Στρατηγικού Σχεδιασμού των ΤΕΙ, η οποία συγκροτήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας για να μελετήσει το πρόβλημα των περιφερειακών ΤΕΙ με την καθιέρωση της βάσης του 10. |
2009 | Παρατηρητής στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας. |
IV. Ερευνητική Δραστηριότητα
Μια λίστα με επιλεγμένη ερευνητική δραστηριότητα βρίσκεται εδώ
V. Δημοσιεύσεις
Μια λίστα με επιλεγμένες δημοσιεύσεις βρίσκεται εδώ
VI. Συμμετοχή
Από το Μάιο του 1999 είμαι Συντονιστής της Ελληνικής Μόνιμης Επιτροπής "Residues and Chemical Contaminants" του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας και Εθνικός Εκπρόσωπος στη Διεθνή Ομοσπονδία Γάλακτος (International Dairy Federation -IDF).
- Μέλος της Royal Society of Chemistry της Αγγλίας.
- Μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης
- Μέλος του Τμήματος Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
- Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων.
VII. Κριτής σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά
- Journal of American Oil Chemists’ Society, Springer (Impact Factor 2009: 1.803).
- Journal of the Agricultural and Food Chemistry, ACS Publications (Impact Factor 2009: 2.469).
- European Journal of Lipid Science and Technology, Wiley (Impact Factor 2009: 1,831).
- Food Chemistry, Elsevier (Impact Factor 2009: 3.146).
- Molecules, MDPI - Open Access Publishing (Impact Factor 2009: 1.738).
- Analytika Chimika Acta, Elsevier (Impact Factor 2009: 3.757).
- Plant Foods for Human Nutrition, Springer (Impact Factor 2009: 2,016).
- Industrial Crops and Products, Elsevier (Impact Factor 2009: 2,103).